AD Design dokumention

Next manualSidetyper og billederForløbskort og billederBillede søgningDpi

Next manual

DPI: Billeder skal ALTID uploades i max. 72 dpi, med en sRGB farve profil og følge de nedenstående retningslinjer ifht. størrelse

Billede krav

Når du uploader billeder til CMS så følg disse guidelines:

  • Aspect ratio - Et billedes aspect ratio er dets bredde højde ratio udtrykt som et tal, som 3:4. At fastholde et billedes ration forhindrer det i at blive forvredet. For eksempel, hvis du formindsker et billedes bredde skal også dets højde justeres.
  • Billedestørrelse - I denne guide, referer billedestørrelse til antallet af pixels langs et billedes bredde og højde. Dit billedes fremviste størrelse vil afhænge af hvor den blever vist og hvilken enhed det vises på.

Billedestørrelse

Dimensionerne af dit originale billede kan have stor indflydelse på hvordan det bliver vist. Vi anbefaler at bruge billeder der er mellem 1500 og 2500 pixels bredde.

  • Billeder der er mindre end 1500 pixels bredde kan se uskarpe ud på visse enheder og visse sidetyper.
  • CMS skalere dit billede ned til de størrelser billedet skal bruges i automatisk og laver det til et Jpeg. Derfor er det afgørende at kildefilen har en stor nok størrelse til at blive skaleret. Se ovenstående.

File typer

Gem billedefiler i .jpg, .gif, eller .png format.

.pdf, .psd, .tff, og .doc filer er ikke kompatible med web.

File navn

Brug kun bogstaver, tal, underscore og bindestreger i filnavne. Andre karaktertegn såsom spørgsmålstegn, procenttegn osv. kan muligvis skabe problemer ved upload.

Dpi

Billeder til web er ikke afhængige af dpi, hver opmærksom på at kvaliteten af et billede afhænger af pixel bredde x pixel højde af dit billede.

Det er ikke nødvendigt at uploade billeder i mere end 72dpi, se ovenfor eller en uddybende forklaring her.

Farver

Gem billeder RGB color mode. Print mode (CMYK) vises ikke browsere.

Farve profil

Gem filer i sRGB color profil. Hvis billeder ikke ser ordentlige ud på mobile enheder er det sikkert fordi de ikke har en sRGB profil.